Category blog

MÉS SALUT PER A
LA GENT QUE ESTIMO

Res ens faria més feliços que poder regalar salut a les persones que estimem, i aquest mateix desig va ser la llavor per crear MésHabitable. Si comparteixes aquest desig doncs, segurament et podrem ajudar.

De la mateixa manera que ens poden afectar de forma positiva o negativa els nostres hàbits o els aliments que prenem, també els espais que habitem tenen influència sobre el nostre organisme. Ens diuen la generació Indoor! Per què? Doncs molt senzill, perquè passem més del 90% del nostre temps en espais tancats. D’aquí la importància de conèixer el nostre entorn proper per tal de reduir factors que poden incidir negativament a la nostra salut.

Es considera que un edifici pateix la Síndrome de l’Edifici Malalt quan almenys el 20% dels seus ocupants estan afectats per: mals de cap, problemes respiratoris, refredats, congestió nasal, fatiga, al·lèrgies, sequedat de les vies respiratòries, de la pell o dels ulls… Aquests símptomes, sovint lleus, poden acabar derivant en patologies més greus.

Que podem fer doncs? Podríem començar per eliminar o reduir tots els paràmetres que poden influir negativament sobre la nostra salut. Tòxics invisibles que sovint formen part de la nostra vida quotidiana i que, dia a dia, fan que el nostre organisme es vagi debilitant.

L’anàlisi d’aquests paràmetres és el que s’anomena estudi de salut ambiental o estudi de biohabitabilitat. Aquests estudis es poden portar a terme a la teva residència habitual, en edificis no residencials (oficines, edificis públics i empreses privades) o de forma ideal i preventiva en un terreny abans d’edificar. Segons la casuística es poden analitzar paràmetres físics, químics i/o biològics que permeten un diagnòstic de l’estat inicial de l’edifici, aportant així solucions saludables per al teu espai.

Aquests estudis es realitzen amb aparells d’alta tecnologia que permeten mesurar paràmetres com:

  • Camps electromagnètics de baixa freqüència
  • Camps electromagnètics d’alta freqüència
  • Magnetostàtica
  • Variacions de la radioactivitat terrestre
  • Presència de gas radó
  • Qualitat de l’ambient interior (relació entre temperatura, humitat i CO2)
  • Anàlisi microbiològic de l’aire
  • Compostos orgànics volàtils (COV)
  • Electrostàtica

 

Tots aquests paràmetres són invisibles a l’ull humà i tots ells es poden considerar potencialment negatius per a la salut si es sobrepassen certs valors. Cal donar màxima prioritat doncs, al diagnòstic dels espais on passem més hores i sobretot als dormitoris, on hem d’assegurar-nos un descans reparador, lliure de radiacions que puguin generar tensions a l’organisme.

 

MésHabitable és una assessoria homologada per l’IEB (Instituto Español de Baubiologie) especialitzada en interiorisme saludable i mesures ambientals, per aquest motiu podem ajudar-vos a fer un regal ple de salut per als vostres. Un estudi ambiental i de biohabitabilitat pot ser la solució. Si voleu saber-ne més, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

top

Design - Build

Certainty of outcome. It’s why our clients choose us for their most challenging Design/Build projects.

Pre-Construction Services

From engineering to preconstruction, we offer a variety of services and delivery methods.